GCT  Golf Tour 2018 versenykiírás
Itt add meg az alcímet

GCT Holding Golf Tour 2018

VERSENYKIÍRÁS

A verseny rendezője: A GCT Holding, valamint az egyes fordulóknak otthont adó golfklub.

Szabályok: A verseny az R&A Rules Limited szabályainak, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatának, valamint az egyes fordulóknak otthont adó golfklubnak a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A versenyek (tervezett) ideje és helye:

 • 1. forduló: 2018.04.21. (szombat) - Alcsútdoboz
 • 2. forduló: 2018.05.26. (szombat) - Balatonudvari
 • 3. forduló: 2018.06.23. (szombat) - Zalacsány
 • 4. forduló: 2018.08.25. (szombat) - Reiters Golfschaukel Stegersbach, Ausztria
 • 5. forduló: 2018.09.22. (szombat) - Balatonudvari

Versenyek formája: Stableford 5x18 lyukon

Teeoff: egyidejűleg minden játékos shotgun starttal

Nevezési határidő: A versenysorozatra: 2018. április 18. 20:00 óra.

Az egyes állomásokra a versenyt megelőző napon 12 óráig.

Fődíjak: feltöltés alatt

A nevezési díj tartalma:

 • 5 tour helyszínre szóló nevezési díj
 • versenyszervezési díj
 • greenfee a versenye napján
 • egyedi, személyre szóló score-kártya
 • bőséges kontinentális reggeli
 • minden állomáson 1 csomag labda
 • bőséges svédasztalos ebéd, többféle fogással
 • kiegészítő programokon való részvételi lehetőség

Nevezés módja a versenysorozatra:

Nevezni honlapunkon keresztül, a nevezés menüpont alatt lehetséges, a teljes kitöltött űrlap elküldésével. 

Nevezés módja az egyes fordulókra: Az egyes fordulók előtt szintén weboldalunkon keresztül szükséges leadni a jelentkezést.

Résztvevők: Nemtől függetlenül a játékra jogosult minden magyar és külföldi amatőr golfozó, aki a verseny napján betöltötte 20. életévét és tagja a Magyar Golf Szövetségnek, vagy saját nemzeti szövetségének, és rendelkezik nemzetének érvényes szövetségi kártyájával, vagy nemzeti szövetségének hendikep igazolásával. Felső életkorhatár nincs.

A 20 év alatti és/vagy érvényes hendikep-igazolással nem rendelkező játékos kizárólag a Versenybizottság külön engedélyével indulhat az adott versenyen, de csak kategórián kívül. Azaz eredménye nem számít bele sem az adott forduló, sem a versenysorozat kiértékelésébe, ugyanakkor hendikepje az elért eredménye alapján módosul.

A résztvevők száma az összes kategóriát figyelembe véve legfeljebb 72 fő lehet. Túljelentkezés esetén a 72 legalacsonyabb hendikeppel rendelkező játékos nevezését fogadja el a Versenybizottság, függetlenül a játékos nemzetiségétől és a nevezés leadásának időpontjától.

Szabadkártya: A Versenybizottság fenntartja a jogot 4 db szabadkártya kiadására.

EHCP limit: 36.0 (ExactHandicap)

Versenybizottság: Braun Károly (főszponzor), Szalai Ervin (versenyigazgató) és az adott golfpálya HeadPro-ja.

Versenybíró(k): Az adott fordulón résztvevő bíró(k) neve, elérhetősége a verseny előtt kiosztott "Játékostájékoztató"-ban érhető el.

Kategóriák és díjazás:

 • Bruttó strokeplay Pro játékosok (férfiak, nők vegyesen) -
 • Bruttó 1. helyezett Amatőrök (bruttó stableford pont) 0 - 36,0 EHCP
 • Nettó stableford Felnőtt 1-3 (férfiak, nők vegyesen) 0 - 18,0 EHCP
 • Nettó stableford Felnőtt 1-3 (férfiak, nők vegyesen) 18,1 - 36,0 EHCP
 • Nettó stablefordSenior 1-3 (férfiak, nők vegyesen) 0 - 18,0 EHCP
 • Nettó stablefordSenior 1-3 (férfiak, nők vegyesen) 18,1 - 36,0 EHCP

Elütők:

Minden játékos kötelezően a nemének és életkorának megfelelő elütőről játszik az adott fordulónak otthont adó golfpálya adottságainak megfelelően.

Alapértelmezés:

Pro játékosok - fehér

Felnőtt férfi 0 - 18,0 EHCP sárga

Felnőtt férfi 18,1 - 36,0 EHCP sárga

Felnőtt hölgyek 0 - 36,0 EHCP piros

Senior férfi 0 - 36,0 EHCP kék

Senior nő 0 - 36,0 EHCP narancs

A Versenybizottság fenntartja a változtatás jogát, különös tekintettel külön női kategória indítására, amennyiben a jelentkezők létszáma meghaladja a Felnőtt, vagy a Senior kategóriában a 12 főt.

Azon játékos, aki egy adott versenyen 46 stableford pontnál magasabb (azaz 47 pont, vagy több) eredményt ér el, az eredménye nem kerül figyelembevételre a verseny kiértékelése során és az összesített ponttáblázatba sem kerül felvezetésre, de hendikepje módosul az elért eredménye alapján.

Az indítás a golfpálya minden szakaszáról egy időben, shotgun-nal történik. A startlistáról információt a klub recepciója ad a versenyt megelőző napon 16 órától, illetve megtekinthető a GCT Holding Golf Tour hivatalos honlapján 17:00 órától.

Az indítási sorrendet a Versenybizottság állapítja meg. Az első négy állomáson a játékosok egzakt hendikepje és az adott golfpálya sajátosságainak figyelembevételével, míg az utolsó állomáson a kategóriákban a végső győzelemre esélyes játékosok esetében az összesített tabella állása szerint.

Az azonos nemű és kategóriájú játékosok a hendikepektől függően, lehetőség szerint azonos csoportokba kerülnek beosztásra.

Holtverseny:

Az egyes állomásokon kialakuló holtverseny esetén az utolsó 9, 6, 3, 1 szakaszon elért jobb nettó eredmény számít. A Versenysorozat összetett táblázatában lévő holtverseny esetén az első hely sorsát szétütés (Play off) dönti el a Versenybizottság által az utolsó állomás helyszínén kijelölt pályaszakaszokon szakaszonkénti kiértékelésben. A további helyezéseket azonos eredmény esetén a sorrendben 4., 3., 2., és 1. állomáson elért jobb stableford eredmény dönti el. További azonosság esetén számítógépes sorsolás dönt a helyezési sorrendről.

A játék tempója:

Az MGSZ Versenyszabályzatának 17-es pontja alapján. 

Score-kártya leadása:

A score-kártyát a játék befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül az erre kijelölt helyen (scoringarea) a versenyző és markere által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos a score-kártyát leadta és a kijelölt helyet elhagyta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

Óvási díj és határidő:

Óvás a verseny befejezetté nyilvánítását követő egy órán belül írásban nyújtandó be. Óvási díj: 20.000,- Ft.

Eredményhirdetés:

Az egyes versenyállomásokon az összes score-kártya beérkezését és feldolgozását követő 1 órán belül. A versenysorozat összetett eredményeit az 5. állomás eredményhirdetését követően.

A versenynapok programja:

8:00 - Érkezés a golfpályára

8:30 - 9:00 Reggeli friss péksütményekkel, frissen facsart narancslével

9:00 - 10:00 Bemelegítés a drivingrange-en és a puttinggreenen

10:00 - 14:30 Verseny shotgunindulással

14:30 - 15:30 Ebéd, kiegészítő programok

15:30 - Eredményhirdetés, kiegészítő programok

Segítők (Caddie-k):

Az MGSZ Versenyszabályzata értelmében Profik (hivatásos golfozók, illetve oktatók) amatőr játékosoknak a versenyen nem segíthetnek. A szabály megszegése 2 büntető ütést von maga után minden egyes szakaszon, melyen fennállt a szabálysértés.

Golfautó használata:

Elektromos autó használata kizárólag a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges, miszerint 55 éves kor felett használható golfautó, orvosi igazolás előzetes bemutatása ellenében. (Szuper senior golfozók orvosi igazolás bemutatása nélkül, szabadon használhatnak golfautót.

Távolságmérő használata a verseny során (kizárólag távolság mérésére) megengedett.

Kérjük, hogy a verseny alatt mobiltelefonjaikat tartsák kikapcsolva vagy lehalkítva és csak sürgős esetben használjákaz R&A szabályainak megfelelően (pl. egészségügyi probléma, vagy versenybizottsági, bírói segítségkérés esetén). A Versenybizottság mindent megtesz a golfozók zavartalan játékának biztosítása érdekében és fellépnek az indokolatlan telefonhasználat ellen, akár a zavaró játékos kizárásával is.

Versenysorozat kiértékelése:

A Versenysorozatban kizárólag azon játékosok eredményei kerülnek kiértékelésre, akik legalább 4 fordulón ténylegesen részt vettek és érvényes score-kártyát adtak le.

Az amatőr játékosok egyes versenyeken elért nettó stableford eredményei összeadódnak. Minden játékos esetében a 4 legjobb eredmény kerül figyelembevételre. Az ezen eredmények alapján kialakult sorrend szerint a kategóriánkénti 1-3 helyezettek kerülnek díjazásra. A versenysorozat tabellája folyamatosan nyomon követhető a https://www.gct-tour.com/ oldalon. Az utolsó versenyen elért stableford eredmények 1.2-szeres szorzóval kerülnek beszámításra.

A profi játékosok az egyes versenyeken elért helyezések után pontokat kapnak. Az 1. helyezett 1000, a második 800, a harmadik 650 pontot kap, majd minden további helyezett 100-100 ponttal kevesebbet. Az utolsó versenyen elért helyezés pontszáma 1,2-szeres szorzóval kerül beszámításra.

Kategóriaváltás:

A versenysorozaton sem korosztályos-, sem hendikep kategóriaváltás nem lehetséges, azaz minden játékos abban a kategóriában marad, amelyben első alkalommal a versenysorozaton részt vett.

Egyebek:

A Játékos a jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a róla készült fotók nyilvánosan megjelenjenek nyomtatott és elektronikus formában.

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékos felelőssége.

A Versenybizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet.

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

További információk:


Iroda:

office@gctholding.com