Speed Challenge Csapatbajnokság
Itt add meg az alcímet

GCT Holding Speed Challenge Csapatbajnokság 2018

(A nevezési űrlap a lap alján található. )


Kiírás

A GCT Holding Golf Tour 2018-as versenysorozat részeként megrendezzük a GCT Holding Speed Challenge Csapatbajnokságot.

Nyerj csapatoddal wellnesszel egybekötött golfozást!

A Bajnokság rendezője: A GCT Holding

A Bajnokság fordulóinak helyszíne és ideje: A GCT Holding Golf Tour 2018 versenysorozat (továbbiakban Tour) helyszíneivel és időpontjaival megegyezően, a Tour-versenyt követően.

Résztvevők: A Bajnokságra a Tour-on résztvevő játékosokból alakított 4 fős csapatok jelentkezését várjuk. A csapatok válasszanak maguknak csapatkapitányt és csapatnevet.

Nevezés: A Bajnokságra a GCT Tour weboldalán (https://www.gct-tour.com/speed-challenge-nevezes/) lehet jelentkezni.

Figyelem! A Bajnokságra maximum 6 csapat nevezését tudjuk elfogadni, a jelentkezés sorrendjében!

Nevezési határidő: 2018.06.21. (csütörtök) 16:00 óra

Nevezési díj: 5000,- HUF / Csapat / Alkalom

Kiértékelés: Külön értékeljük és díjazzuk az egyes fordulók eredményeit (lásd lent "A speed challenge golf szabályai" bekezdésnél), és külön értékeljük a Bajnokságban résztvevő csapatok összesített eredményét. Az egyes fordulókon bármely (akár a forduló előtt ad-hoc alakított) csapat részt vehet, de a Bajnokságban csak az előzetesen regisztrált csapatok vesznek részt.

A Bajnokság végső sorrendjét az 5 forduló során elért legjobb 4 eredmény alapján állapítjuk meg a következők szerint:

 • Ütésszám: A fordulókon a csapat által elért ütésszámok közül a négy legalacsonyabb összege.
 • Játékidő: Az egyes fordulókon elért "időhátrányok" közül a négy legalacsonyabb összege.
 • egy csapatot legfeljebb 4 játékos alkot,
 • az első játékos elüti a sárga elütőről a labdát, majd a pályaszakaszon tartózkodó játékostársai felváltva továbbütik azt, míg lyukba nem kerül a labda,
 • a játékosok a csapat által előre meghatározott sorrendben üthetik meg a golflabdát, amitől nem térhetnek el miután már megkezdték a szakaszt,
 • amennyiben a szakasz megjátszásához több ütésre van szükség, mint ahány játékos alkotja a csapatot, akkor az eredeti sorrend betartása mellett ismét felváltva ütnek a csapat játékosai
 • a játékosok a játék teljes ideje alatt az adott pályaszakasz bármely részén tartózkodhatnak függetlenül a labda és a játékostársak helyzetétől,
 • egy játékosnál legfeljebb 2 ütő lehet,
 • a játékosok egymás között átadhatják ütőiket,
 • bármely játékos igénybe vehet elektromos autót a gyorsabb mozgás érdekében,
 • távolságmérő használata engedélyezett
 • tilos olyan eszköz használata, ami a távolságon kívül más játékfeltétel mérésére is alkalmas (szél, páratartalom, légnyomás, stb.)

Időhátrány: A Bajnokságban résztvevő csapatok játékideje közötti különbség függetlenül attól, hogy hány ütésből teljesítették a szakaszt. A leggyorsabb csapat nulla másodpercet kap, a többiek pedig annyi másodpercet, amennyivel a leggyorsabb csapatnál később teljesítették a szakaszt.

Figyelem! Az egyes fordulókon egy csapat eredménye akkor vehető figyelembe, ha az eredetileg benevezett 4 játékos közül legalább 3 játékos játszik. A Bajnokság kiértékelésében csak azok a csapatok vesznek részt, akik legalább 4 fordulón részt vettek és értékelhető eredményt értek el (azaz, van ütésszámuk és időeredményük).

A Bajnokság győztese a legalacsonyabb ütésszámmal rendelkező csapat.Azonos ütésszám esetén a rövidebb játékidő dönt. Amennyiben az ütésszám és a játékidő alapján nem lehet dönteni, akkor szétütés, vagy ha ez valamilyen oknál fogva nem kivitelezhető, akkor sorsolás dönt. A sorsolás módjáról a versenybizottság a helyszínen dönt.

Díjazás: A Bajnokság győztes csapatának eredetileg benevezett 4 játékosa wellnesszel egybekötött golfozást nyer a GCT Holding jóvoltából.

Versenybizottság: Megegyezik a Tour versenybizottságával.

Indítás: A csapatok játéksorrendjét a versenybizottság dönti el.

Óvás: Óvás nincs! A versenybizottság döntése végleges.

A VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

A speed challenge golf szabályai

A játék a foursome szabályai alapján kerül lebonyolításra azzal, hogy 1 szakaszon csak 1 csapat játszik és az ütésszám mellett a teljesített idő is figyelembevételre kerül a kiértékelés során.

Időmérés: az időmérés az első játékos lendítésével kezdődik és a labda lyukba juttatásával végződik. A játékidő méréséért a Versenybizottság erre kijelölt személye a felelős.

Az a csapat nyer, amelyiknek a Versenybizottság által kijelölt pályaszakaszt a legalacsonyabb ütésszámmal teljesíti. Ütésazonosság esetén a rövidebb idő alatt teljesítő csapat nyer.Ütés- és időegyezőség esetén a Versenybizottság szétütést rendelhet el a fenti feltételek mellett az adott pályaszakasz újrajátszásával.

Jelentkezés