Ha beleszerettél, már nincs mit tenni, avagy ”Egy golfozó mindennapjai”

2018.07.25

Egy golfverseny a fejlődés és a kihívás jegyében, ahol a fő téma a jótékonyság.

A KIHÍVÁS:

Legtöbben, mikor szilveszterkor fogadalmakat teszünk, vagy éppen belevágunk valamibe egy adott célt tűzünk ki magunk elé. Az Én jelenlegi célom az, hogy szeretnék jó és eredményes golfozóvá válni. Több-kevesebb időt sikerült is ezidáig ráfordítanom a játékra, mégis úgy érzem, a versenyszervezésben eredményesebb vagyok.

Egy kedd délutáni golfozás alkalmával az egyik pályán született egy fogadás. Egy fogadás a jótékonyság és előrelépés jegyében. Ennek keretében kihívtam a magyar golfélet egyik tekintélyes fenegyerekét, Brúder Balázst, aki szerencsémre el is fogadta a kihívást (mely egyben igen nagy megtiszteltetés is számomra), és mely megmérettetés nyereményösszegét egy alapítvány számára szeretném felajánlani. Mindez arra ösztönöz, hogy minél többet, valamint jobban játszak, és 2019. szeptember 11.-én egy bruttó versenyen megpróbáljak felülkerekedni. Győzzön a jobbik!

Azonban mint mindig, ha elérünk valamit, tovább kell lépnünk. Úgy gondolom, hogy túl sokat már nem tudok hozzá tenni az általam szervezett GCT Golf Tour-hoz, illetve elértem azt, amit szerettem volna, és bár messze nem tökéletes minden, hiszem, hogy idővel ez is kiforrja magát. Ebből az okból kifolyólag találtam ki a fogadás napján, hogy a kihívásban mindenki tudjon részesülni, ami annyit jelent, hogy bárki csatlakozhat a megmérettetéshez, akár barátok, vetélytársak, cégek vagy klubok. Lehetőség nyílik egyéniben, de akár maximum 4 fős csapattal is nevezni a jövőben. A kihívott felek/csapatok egymás ellen fognak játszani, és a vesztes fizeti a közösen megjelölt alapítványnak, korháznak stb., az előre megállapodott és felajánlott összeget. A támogatott lehet továbbá általunk kijelölt vagy a versenyeinken eddig szereplő alapítványok egyike is, illetve várjuk bármely alapítvány színeiben is az indulást, így eleve nekik nyerve a dicsőséget, és persze a támogatást.

Mindezt figyelembe véve egy igen színes és izgalmas versenynek nézünk elébe.

Megemlítenék még két érdekességet.

Az egyik az, hogy a versenyek előtt csupán egy héttel fogjuk kisorsolni az adott helyszínt. 5 előre kijelölt pálya nevét elhelyezzük egy kupában, és manuálisan sorsolunk. Próbáljunk meg elrugaszkodni a jövő nyáron is "tudom mit fogok csinálni" hozzáállástól, engedjünk meg magunknak még több meglepetést, kalandot és érdekes fordulatot.

Ezen felül a csapatokat és egyéneket nem fogjuk előre kijelölt játékformára kényszeríteni, minden kihívó és kihívott közösen választhatja ki a neki legmegfelelőbb és legszimpatikusabb módot, melyben a megmérettetés lezajlik.

Bízom benne, hogy minél többen csatlakoztok hozzám és együtt viszünk újból színt és változatosságot a magyar golféletbe.


Braun Károly