Helyi szabályok
Itt add meg az alcímet

Helyi szabályok

1. Határon kívüli terület 9. pályaszakaszon. A határon kívüli területet fehér karó, vagy a kerítés jelöli. A kerítésen túli terület mindenütt határon kívüli terület.

2. A pihenőházak, szivattyúházak és hasonló építmények mozdíthatatlan torlaszok.

3. A kék karóval vagy fehér festékkel jelölt/körbefestett területek felújítás alatti területnek minősülnek.

4. A 13-as, 14-es és 15-ös szakaszokon a kőbányába bemenni szigorúan tilos! Amennyiben a 13-as szakaszon az első ütés után kerül a labda a bányába, akkor választható lehetőségként a labda droppolható a női elütő előtt kijelölt dropping zónában. Amennyiben a labda ugyanezen a szakaszon a green mellett vagy mögött keresztezi utoljára a vízakadály határát, akkor választható lehetőségként a labda droppolható a green előtt kijelölt dropping zónában. Amennyiben a 15-ös szakaszon a green mellett vagy mögött keresztezi a labda utoljára a vízakadály határát, akkor választható lehetőségként a labda droppolható a green előtt kijelölt dropping zónában.

5. A távolságjelző, a vízakadály-jelző és a felújítás alatt álló területet jelző karók valamint a kővel megrakott vízfogó zsákok mozdíthatatlan torlaszok.

6. Amennyiben egy karóval vagy műanyag vízcsővel ellátott fiatal fa akadályozza a játékos beállását, vagy lendítését (de nem az ütés irányát), fel kell emelnie a labdáját és büntetés nélkül droppolhatja a 24-2b szabályban leírt eljárás szerint.

7. A bunkerban lévő kavicsok és kődarabok mozdítható torlaszok.

8. A játékosnak az utoljára megjátszott szakasz green-jén vagy annak közelében nem szabad semmilyen gyakorló ütést tennie. Büntetés: 2 ütés a következő szakaszon.

9. A távolságok a green első középső részétől, Par 3-as pályán a green közepétől vannak mérve.

10. Mobiltelefon használata a pályán szigorúan tilos, és a Versenyszabályzat szerinti büntetést vonja maga után.

11. A játék felfüggesztése esetén használatos jelzések: 1 hosszú dudaszó - a játék azonnali felfüggesztése 3 rövid dudaszó - a játék felfüggesztése, 2 rövid dudaszó - a játék folytatása

12. 14-es és a 2-es pályaszakaszok közötti terület Biotop. Belépni tilos!